Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin 6. toplantısı vesilesiyle resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi. Erdoğan Kiev'de Ukrayna protokolü tarafından resmi törenle karşılandı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin 6. toplantısı vesilesiyle resmî ziyaretini gerçekleÅŸtirmek üzere Ukrayna’nın baÅŸkenti Kiev’e geldi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı Kiev Boryspil Uluslararası Havalimanına varışlarında, Ukrayna DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Olena Zerkal, Kiev Belediye BaÅŸkan Yardımcısı, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi, Ukrayna DışiÅŸleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Olga Çubrikova, T.C. Kiev Büyükelçimiz Yönet Can Tezel ve EÅŸi Ave Brigader Tezel’in yanısıra AGÄ°T Gözlem Grubu BaÅŸkanı Büyükelçi ErtuÄŸrul Apakan ile Büyükelçilik görevlileri karşıladı.

Kiev’deki temaslarını tamamladıktan sonra resmî ziyarette bulunmak üzere Sırbistan’a geçecek olan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a; eÅŸi Emine ErdoÄŸan, BaÅŸbakan Yardımcısı Fikri Işık, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa BirliÄŸi (AB) Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Ömer Çelik, Çevre ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet EÅŸref Fakıbaba eÅŸlik ediyor.

Havalimanından Kiev Zafer Meydanı'na geçen Erdoğan, burada Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bıraktı.

Daha sonra CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko tarafından Devlet BaÅŸkanlığı Ä°daresi'nde askeri tören ile karşılandı.  CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Devlet BaÅŸkanı PoroÅŸenko’nun baÅŸ baÅŸa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi’nin altıncı toplantısına geçilmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.